donderdag 26 oktober 2017

Terug met: Home-made lasagne

Het duurde even, maar ik meld me weer. Inmiddels weer in rustiger vaarwater en een paar kilo lichter. (2 dus ;) )

Ik trap gelijk maar af met een overheerlijk gerecht:

Lasagne zonder zakjes, pakjes en E-nummers.

Nodig pastasaus:
-          Pasata of verse tomaten 700 ml
-          Italiaanse kruiden
-          Zout/peper
-          Laurierblaadjes 2
-          1 ui
-          2 teentjes knoflook
-          Courgette
-          Prei
-          Gehakt 200 gram
-          Groente die je nog lekker vindt: paprika, champignon e.d.
-          Lasagnebladen voor 4 personen

Nodig bechamelsaus:
-          50 gram roomboter
-          50 gram bloem
-          300 ml water of bouillon of melk
-          100 tot 150 gram geraspte kaas

 Bereidingswijze:

Doe de pasata in een braadpan met de kruiden en de laurier en laat dit even lekker trekken op een heel klein pitje.

De ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.  Het gehakt toevoegen, zout en peper, en dan rul bakken. Daarna de fijn gesneden groenten even meebakken. Voeg gerust extra of andere groente toe die je zelf lekker vindt.

Dit, als het gaar is, toevoegen aan het tomatenpureemengsel.

Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C.

Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje het water (of bouillon/melk) met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper. Te dik? Dan nog wat water toevoegen.

Geraspte kaas toevoegen, goed doorroeren zodat alles smelt. Proeven….. bij goede kaas smaak kun je stoppen met kaas toevoegen.

In een ingevette ovenschaal 1 laag tomatensaus, dan bechamelsaus, dan lasagnebladen. Dit herhalen tot alles op is en eindigen met de bechamelsaus. In de oven schuiven, boven het midden. Na ongeveer 30 min. is het gaar. Het pruttelt dan en is bruinig geworden aan de bovenkant.

Sorry!! Vergeten een foto te maken....:)








4 opmerkingen: