donderdag 9 februari 2017

Soort van frittata.

Een frittata is een (quote Wikipedia) gerecht uit Italië.
Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en

pasta's die over zijn van de dag ervoor. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten, omdat men zich niet iedere dag een nieuw eetmaal kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor.

Nu was mijn frittata niet ontstaan uit armoede maar wel uit allemaal restjes die ik nog over had.

Ik maakte hem van:
Speklapjes
doperwtjes
wortel
prei
ui
champions
aardappel
knoflook
ei
melk
geraspte kaas.

Hoe ging ik te werk?

Eerst de speklapjes aanbraden, uitje toevoegen en knoflook.
Eerst sneed ik het speklapje wat ik nog in de vriezer had (150 gram) in dunne reepjes. Aanbraden en daarna de knoflook en de ui toevoegen.
Als de ui wat zacht wordt de stukjes wortel rauw toevoegen en de prei.

Ook even aanbakken en daarna de stukjes aardappel ook zo rauw erbij.

Je kunt ook kruiden toevoegen die je lekker vindt. Bijvoorbeeld tijm of rozemarijn.
In ieder geval zout en peper.
En proeven hè.
Proeven of je het voldoende gekruid hebt.

Bij het toevoegen van groente ga je van hard naar zacht. Dus eerst de harde dingen: ui, prei, wortel, aardappel.

En nu voeg ik nog een restje doperwtjes en kastanje champions toe. (zacht)

Wat ik verder doe is wel even uit rekenen of ik zeker 200 gram groente per persoon toevoeg en heb ik te weinig dan gaat er gewoon een uitje f een wortel extra door.

Nu pak ik 1 ei per persoon kluts die even en voeg 100 ml melk toe. Dit roer ik in één keer door het groente mengsel. Nu kun je de bovenkant nog bestrooien met geraspte kaas en dan zo in de oven zetten, maar mijn koekenpan mag niet in de oven dus ik heb het geheel over gedaan in een ingevette ovenschaal. Daarna wat geraspte kaas erop en een minuut of 20 in de oven op 180 graden.

     Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten