vrijdag 3 februari 2017

Gekke besparingstip.

Er zijn al vele besparingstips te lezen op diverse consuminderblogs.
Nu is dit geen consuminderblog, maar meer een blog gericht op voeding.

Maar..... omdat wij op andere zaken proberen te besparen, zodat ons voedingsbudget wat hoger kan blijven, vind ik het wel geoorloofd om deze (gekke) besparingstip, die ik van de week bedacht, hier te delen.

Wij hebben in onze tuin een paar kipjes en die hadden de vorige week, natuurlijk 1 of 2 keer per dag last van een bak vol bevroren water.

Ik geef de chickies schoon water en zet de bak bevroren water in de gootsteen.

Wanneer komt die gekke tip nou hoor ik je denken.....
.... komt ie. ;)

Elke keer als ik door de keuken liep voelde je echt zo'n koude vlaag. Brrr. Weg met die bak, dacht ik. Maar ja, waar laat je hem?
Warm water er overheen om het te ontdooien?
Zonde van het water!

Pling!
Ik zet hem in de koelkast.
En na 28 uur uur dreef er nog steeds ijs in de bak. En mijn koelkast heeft veel minder energie hoeven verbruiken, omdat hij door het ijs op temperatuur bleef.

En hoeveel moeite is het nou om 's morgens als je brood (o.i.d)  uit de vriezer haalt, ook een bak water uit de vriezer te halen. (die je er eerder hebt ingezet) En die in de koelkast te zetten.

Natuurlijk laat je misschien ook wel je vlees in de koelkast ontdooien, daar heb je ook al profijt van.

(te) Gekke tip toch....

Hoe ver ga jij om te besparen?

4 opmerkingen:

 1. Ik denk dat de besparing minimaal is want de koelkast gaat ook daar extra open. En is ook niet handig bij een volle koelkast, vaak zit er een vriesgedeelte bij en slaat hij toch gewoon aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hhaha, inderdaad een hele rare tip. Ik vind hem wel goed gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zet bak een tikje onhandig neer.. einde ovenschaal of einde glasplaat. tikt er tegenaan, hoera schone koelkast. bak met ijs uit de vriezer in de koelkast zetten, diepvries open, diepvries dicht koelkast open, goed kijken, vol, diepvries weer open..

  ik ben bang dat je geweldige idee voor mij op verlies uit zou draaien..

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mijn tip is om meer rendement uit je voeding te halen, zo gebruik ik tegenwoordig ook de stronk van mijn broccoli, die kun je namelijk gewoon opeten, met als de stronk van je bloemkool en zelfs de bladeren. je kunt er bouillon van trekken of de stronken klein snijden en door je pastasaus of chili con carne doen. ook schil ik mijn komkommer, aardappelen en wortels niet meer, gewoon goed schoonmaken. kontjes van brood toost ik en maak er paneermeel van. kaas en brood koop ik ongesneden en snijd het zelf met mijn snijmachine, ik koop geen muesli meer, maar havermoutvlokken en maal ze fijn voor door de yoghurt,zijn misschien kleine besparingen, maar alle beetjes helpen en het geeft me een goed gevoel dat ik minder weggooi.

  BeantwoordenVerwijderen