woensdag 15 februari 2017

Alternatief voor gourmetten met véél minder vlees.

Dit aten wij afgelopen zondag.
Vorig jaar zag ik deze pizza oven staan bij de Karwei, hij was nog lekker afgeprijsd ook en ik besloot dit apparaat mee te nemen.
Mijn man was bijna jarig en ik dacht dat hij het wel leuk zou vinden om te krijgen, hij is namelijk ook dol op gourmetten, bbq en meer. 
En het was inderdaad een schot in de roos. Wat is dit leuk om te doen!
Iedereen in huis is er dol op en met regelmaat hebben wij nu een pizza-bak-avondje hier in huis. Of straks in de zomer weer buiten.
(ook leuk voor pubers, die zin hebben in een avondsnack)

Maar het aller grootste voordeel t.o.v gourmetten, is dat je hierbij zoveel minder vlees gebruikt. Het zijn juist de groenten die in grote getale aanwezig zijn op tafel.

Wij zetten altijd alles twee keer op tafel.  Zodat iedereen er aan de linkerkant en rechterkant goed bij kan. En we snijden alles al in stukjes. Je maakt steeds je pizza klaar, als je andere pizza in de oven staat. Op het moment dat die klaar is, doe je de grote wisseltruc.

Wat stond er bij ons op tafel:
300 gram gehakt (alvast voorgebakken en gekruid met zout en peper)
Italiaanse kruiden
Mozzarella in plakjes
Jonge kaas in plakjes (kan ook geraspt zijn)
Goede olijfolie (om lekker een beetje op je pizza te druppelen als hij klaar is.)
Champions
Paprika
Ui
Prei
Passata (tomatensaus)
Cervelaat. (salami kan ook, maar die kan ik niet altijd vinden in de winkel in de biologische variant, ik neem dan cervelaat en stapel de plakjes op elkaar, met steeds wat olie en knoflook er tussen. Ik doe dit dan 's morgens en 's avonds gebruiken we het op de pizza)

Natuurlijk kun je variëren en nog van alles toevoegen wat je lekker vind op een pizza.

En natuurlijk ook het deeg voor de pizza. Ik gebruik hier mijn standaard brood recept voor -> Klik hier  Na de eerste rijs verdeel ik het deeg in 5 stukken. Van elk stuk maak ik een bol en leg die op een schoteltje met daar overheen een vochtige doek. Ik neem hiervoor stoffen servetten. Onder deze servetten laat ik ze nog 3 kwartier rijzen en plan het zo dat we dan ook aan tafel kunnen. Voor 1 pizza gebruik ik een stuk deeg ter grote van een ping-pong-bal. Uit elke bol kun je 6 à 7 ping-pong-deeg-ballen halen.

Probeer het eens, misschien kun je een pizzaoven van iemand lenen?
Het is lekker en heel gezellig!

5 opmerkingen:

  1. Wij maken hier ook vaak zelf pizza. Dit zou wel eens een succes kunnen zijn hier in huis. Misschien leuk om voor mijn verjaardag te vragen.
    Het lijkt me dat je wel sneller klaar bent met de pizza's als met bijvoorbeeld een avondje gourmetten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zitten zeker anderhalf uur aan tafel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik het mag vragen; hoe lang duurt het ongeveer voor er een pizzaatje klaar is?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eigenlijk geen idee Mari, in het begin gaat het iets minder snel, maar als de oven goed heet is veel sneller.

    BeantwoordenVerwijderen