vrijdag 20 januari 2017

Wéér wortelen? Héérlijk!!

In de wintertijd eten we hier regelmatig wortelen.
Zeker 1x per week, vaak ook 2x en soms zelfs 3x.

Dan variëren we natuurlijk wel in wat we ermee klaar maken.

Een grote favoriet hier in huis bij allemaal (we kunnen dit elke week wel eten) is het volgende recept:

Wortel en aardappelmix uit de oven.

Oven voorverwarmen op 220 graden.
Neem de hoeveelheid wortels die je nodig hebt voor jouw gezin. Hier is dat ongeveer 1 1/2 kilo. Geschild en schoongemaakt blijft er dan ruim 1 kilo over.

Neem de hoeveelheid aardappels die je nodig hebt voor jouw gezin. Even wassen, vieze plekjes eraf, maar ik laat de schil van de bio aardappelen er gerust aan zitten. Lekker zelfs. (hier nemen wij zo'n 1200 gram)

Snij de wortel en de aardappelen in ongeveer even dikke stukken en doe ze in een ovenschaal of op een bakplaat. Ik doe er zelf vaak en bakpapiertje onder.

Besprenkel met wat olie en stop er teentjes knoflook tussen, ongeschild. Eventueel kun je de teentjes even door het midden snijden.

Daarna snij je een eetlepel (of 2, wat je lekker vindt) rozemarijn fijn. De 'naaldjes' hebben de flauwe gewoonte om weg te springen als je ze wilt fijn snijden.
Tip: doe er wat olie op, voordat je het fijn gaat snijden. De rozemarijn blijft aan de olie plakken en niets springt er meer weg.


Rozemarijn erbij in de ovenschaal.De hele handel door elkaar husselen.

In de voorverwarmde oven. Temperatuur terugdraaien naar 200 graden en in drie kwartier gaar en knapperig bakken. Ik hussel het elk kwartier even snel door elkaar, zodat het overal knapperige randjes krijgt.


Optioneel is om er worstjes in stukjes doorheen te doen, maar het kan ook vegetarisch met een gekookt eitje erbij.

Het fijne voor jou als keukenheld bij dit gerecht, is dat je het ook op een rustig tijdstip van de dag kunt voorbereiden. Je schuift het in de oven en het voelt alsof je niet eens hebt hoeven koken. ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten